Uilenstaete in wording

De naam Uilenstaete ontstond naar aanleiding van het feit dat het complex in een vogelbuurt staat en ouderdom voor wijsheid doorgaat.

Image
Uit het comité Ouderen in Maassluis ontstond het idee tot een samenwoningsvorm voor senioren in Maassluis. Initiatiefnemers hiervan waren Nel v.d. Burg, Nic van Lint en Nico Oosterlee. Een initiatief is mooi, maar het moet nog uitgevoerd worden. Als het trio het van tevoren geweten had, zou het zich nog wel eens achter de oren gekrabd hebben. Maar hun doorzettingsvermogen heeft toch geresulteerd in een complex waar wij met zijn allen trots op zijn. Al direct bij het begin was het wel duidelijk dat ze het niet alleen konden. Er werd geinformeerd en om begeleiding gevraagd bij de L.V.G.O. Bovendien werd de Maassluise Woonstichting (W.S.M.) om hulp gevraagd en na wat besprekingen bleek Hans Ploeg een warm medestander. Ook hij moest heel wat weerstanden overwinnen, maar was toch in staat om menig instantie te overtuigen van de zin van deze samenlevingsvorm. Het partnerschap tussen de Bewonersvereniging Uilenstaete en de W.S.M. werd een feit. De naam Uilenstaete ontstond naar aanleiding van het feit dat het complex in een vogelbuurt staat en ouderdom voor wijsheid doorgaat. Na veel plannen te hebben gemaakt en voorgelegd aan onder andere diverse gemeentelijke instanties kwam uiteindelijk de bouwvergunning tot stand.
En na enige problemen - een leverancier van bouw-elementen kon niet meer aan zijn verplichtingen voldoen - kon de firma v.d. Waal op 13 januari 1999 gaan beginnen met de bouw. In 2000 konden de kopers hun huis gaan bewonen en waren alle appartementen verkocht.